Ciència sota el focus

22,90 €
En estoc
SKU
TV3-LL-0024

El biòleg i divulgador Pere Renom recull en aquest llibre 50 seccions de ciència presentades al programa Tot es mou.

El focus és el punt on convergeixen els rajos de llum. Quan diem que posem el focus en alguna cosa estem utilitzant una metàfora òptica per indicar que hi centrem tot l'interès. Però un focus també és un tipus de llum de gran potència, que concentra molt la intensitat en un punt concret, i típicament s'utilitza en teatres o platós de televisió.

El títol Ciència sota el focus sintetitza, doncs, aquest doble sentit. Llegint-lo es podrà descobrir per què la por irracional sovint ens fa equivocar, com ens hem adaptat a menjar arròs al llarg dels mil·lennis, quins elements químics contenen els nostres mòbils, com podríem atenuar el canvi climàtic, quina és la millor posició per anar al vàter, o per què només un 2% de la població mundial té els ulls blaus.

També es dediquen uns quants capítols al coronavirus, i la seva sorprenent relació amb Alícia al país de les meravelles, l'efecte papallona, els conills, els cristalls, la biodiversitat o els jocs de sobretaula. Ben enfocada, la ciència s'entén millor.

Autor: Pere Renom
Editorial: Cossetània Edicions
Format: 15,5 x 23,5 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
Pàgines: 303