Tor. Foc encès

22,90 €
En estoc
SKU
TV3-LL-0034

El 1896, les tretze famílies que vivien a Tor es van declarar propietàries de la muntanya que envoltava el poble, amb la condició de mantenir la casa oberta o, com deien els veïns, tenir el foc encès tot l’any. La riquesa forestal i l’explotació ramadera feien d’aquest indret solitari del Pallars Sobirà «un cel de bèsties i un infern de persones», però amb els anys, la guerra, el contraban i nous interessos van alimentar disputes i rancúnies. Les dues primeres víctimes van morir, el 1980, en un violent enfrontament entre els homes d’un cacic local i els d’un empresari entestat en convertir la vall en una estació d’esquí.
Tot i la sang vessada, les demandes judicials no es van aturar i a febrer de 1995, el jutge de Tremp declarà Josep Montané, «Sansa», amo únic de la muntanya. Aquell estiu es va convertir en la tercera víctima.
Qui va matar Sansa? Carles Porta ofereix aquí els testimonis i la documentació que permeten deliberar sobre un crim mai resolt. I narra amb passió la història d’una obsessió que l’ha dut des del 1997 a investigar i recollir testimonis d’uns fets verídics que han fet de Tor un cas mític del true crime i, alhora, una metàfora de la història de la humanitat.

“M’atreviria a dir que aquesta és la meva història, la més fidel a allò que considero que va passar a Tor”.
CARLES PORTA

Editorial: La Campana
Pàgines: 384