Parlant de música

10,00 €
En estoc
SKU
CR-LL-0005

«Parlant de música» és una secció del programa Tots els matins del món de Catalunya Música. Cada setmana la lingüista Margarida Hervàs hi relaciona música i llengua.

En aquest petit volum us oferim una tria d’aquests articles plens de coneixements i detalls curiosos. Com diu Ester Pinart en el pròleg: «Tothom sap el nom de les notes musicals, però potser no tothom sap d’on venen, aquests noms». Els noms de les parts del violí potser tampoc no els sap tothom, ni que la paraula mandolina té relació amb la deessa Pandora o que el txistu revela coincidències entre el català i el basc. L’autora ens descobreix que la trompa marina no és cap trompa, que l’os de la música no és un os i que la tarantel·la era una teràpia. Parla de germanismes com iòdel, de xenismes com sirtaki i d’epònims com saxofon. També repassa frases fetes, refranys i locucions relacionades amb la música, i paraules en què s’apleguen música i gastronomia, com sarsuela i samfaina. Fins i tot es fixa en l’ànima, una peça molt petita, però essencial en certs instruments; perquè «sense ànima, no hi ha música».

Gaudiu de l’ànima de la música amb aquests textos interessants, frescos, pedagògics i amb petites dosis d’ironia i de reivindicació.

Editorial: Vibop edicions
Format: 120 mm x 160 mm
Pàgines: 48